Syksy 2019 kurssit

Tämän sivun kurssit järjestetään Näyttelijäntyön kurssia lukuun ottamatta Rajaniemen lomakeskuksessa Virroilla

 

Voit ilmoittautua kurssille sen kuvauksen alla olevan linkin kautta. Ilmoittautumisen jälkeen sinulle avautuu linkki laskuun, joka tulee maksaa laskuun merkityn eräpäivän mukaisesti. Jos merkitset ilmoittaumislomakkeeseen eri maksajan niin lasku lähetetään maksajalle. Tällöin voit hävittää itse saamasi laskun. Maksut palautetaan peruutusehtojen mukaisesti. 

Kurssin perusmaksuun sisältyy yöpyminen jaetussa kahden hengen huoneessa. Rajaniemessä järjestettävien kurssien ensimmäinen kurssipäivä alkaa yleisimmin klo 13:30 ja viimeinen kurssipäivä päättyy lounastarjoiluun noin klo 11:30. Helsingissä järjestettävät kurssit alkavat klo 9:30 ja päättyvät klo 15:30.  

Kolmen päivän mittaisen kurssin hinta Rajaniemessä on 115 € ja kahden päivän mittaisen kurssin hinta Helsingissä 80 € (EKL-Yhdistysten jäsenille). Kaveri Kurssille -kampanjaan kuuluvia kursseja ovat Luontoliikunta- ja retkeilykurssi, Bändikurssi, Lavis-lavatanssijumpan ja kehonhuollon kurssi sekä Kädentaidot-kurssi.

Kurssien hinnat ja ilmoittautumiset

 


23.-25.9. Yhdistyksen kirjanpidon kurssi (siirretty pidettäväksi 7.-9.10.)

Ilmoittautumisaika tälle kurssille on päättynyt.

 


23.-25.9. Luontoliikunta- ja retkeilykurssi

Ilmoittautumisaika tälle kurssille on päättynyt.

 


7.-9.10. Järjestötoiminnan syventävä kurssi PERUTTU

Uusi Järjestötoiminnan peruskurssin ja syventävän kurssin yhdistävä Järjestötoiminnan kurssi toteutetaan 30.3.-1.4.2020. 

 


7.-9.10. Bändikurssi

Ilmoittautumisaika tälle kurssille on päättynyt.

 


28.-30.10. Lavis- lavatanssijumpan ja kehonhuollon kurssi

Tällä kurssilla keräämme terveellisen liikkumisen ja hyvinvoinnin vinkkejä Lavis-lavatanssijumpan tiimoilla. Kurssilla on tarjolla intensiivistä liikkumista, palauttavaa venyttelyä ja lihashuoltoa sekä tietoa kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Kurssin aikana opitut vinkit voit ottaa mukaan sekä oman itsesi että yhdistyksesi hyödynnettäviksi. HUOM. Kyseessä ei ole Lavis-ohjaajakurssi.

 

Ilmoittautumisaika tälle kurssille päättyy 13.10.

Linkki ilmoittautumislokakkeeseen

Kouluttaja: Lavis-ohjaaja Aija Vilokkinen

 


28.-30.10. Digikuvaus ja kuvan käsittely

Kuva on tärkeä osa viestintää. Sekä henkilökohtaisessa että yhdistysviestinnässä saat sanomasi paremmin perille, kun varustat viestisi sopivalla kuvituksella. Tällä kurssilla opetellaan ottamaan parempia kuvia sekä kameralla että puhelimella, siirtämään otetut kuvat tietokoneelle sekä muokkaamaan niitä käyttötarkoitusten mukaan. Kuvankäsittelyssä käytämme älypuhelimen omaa kuvan muokkausohjelmaa sekä tietokoneelle asennettavaa ilmaista Gimp-ohjelmaa. Kurssin keskeisiä sisältöjä ovat:

  • Kameran säädöt
  • Kuvaustekniikka
  • Kuvien muokkaus älypuhelimen omalla kuvankäsittelyohjelmalla
  • Kuvan rajaus ja koon muuttaminen
  • Kuvan kirkkaus ja kontrasti
  • Värien säätö ja terävöitys
  • Tallennusmuodot
  • Kuvan läpinäkyvyys

Ilmoittautumisaika tälle kurssille päättyy 13.10.

Linkki ilmoittautumislomakkeeseen

Kouluttaja: Julia Nurmi, TSL-Opintokeskus

 


11.-13.11. Kädentaidot-kurssi

Tällä kurssilla askartelemme jouluaiheisia käsitöitä niin lahjoiksi kuin yhdistyksissä myytäviksikin. Kurssilla hyödynnettävät materiaalit ovat kierrätysmateriaaleja sekä muita kukkarolle edullisia materiaaleja. Tule mukaan keräämään vinkkejä omalle itsellesi, läheisillesi sekä omalle yhdistyksellesi.

Linkki ilmoittautumislomakkeeseen

Kouluttaja: Liisa Lampela

 


11.-13.11. Kuorokurssi

Tällä kurssilla opitaan kuorossa laulamista alkaen äänenavauksesta sekä laulu- ja hengitystekniikoiden harjoittelusta ja edeten kuorolaulujen yhteiseen tulkintaan sekä teksteistä ja musiikista nousevien tulkintamahdollisuuksien toteuttamiseen. Kurssilla mennään eteen päin siinä määrin verkkaiseen tahtiin että se sopii hyvin niin aloittelijalle kuin myös kuorotoiminnassa jo pidemmän aikaa mukana olleelle. Harjoituksiin otetaan mukaan myös joululauluja.

Linkki ilmoittautumislomakkeeseen

Kouluttaja: Kuoron ohjaaja Johanna Järvinen

 

14.-15.11. Näyttelijäntyön kurssi  HELSINKI

Tämä kurssi on tarkoitettu kaikille näyttelemisestä ja ohjaamisesta kiinnostuneille. Kurssilla  työskennellään monipuolisesta erilaisten harjoitteiden parissa, joita voi hyödyntää niin yksin treenatessa kuin näytelmäkerhoissa ja teatteriryhmissäkin. Harjoitteiden avulla on mahdollista myös kehittää omia vuorovaikutus- ja esiintymistaitoja. Kurssin kaikki soolo- ja ryhmätehtävät räätälöidään osallistujien mukaan. Jos kurssille osallistuvalla on valmiina jokin kohtaus (esim. monologi tai dialogi) voi hän ottaa käsikirjoituksen mukaansa kurssille yhdessä käsiteltäväksi. Toiveena kuitenkin on, että omat tekstit osataan jo ulkoa kurssille tultaessa.

HUOM. Kurssi järjestään Käpylän Työväentalossa Helsingissä. Kahden päivän mittaisen kurssin hinta ilman majoitusta on 80 €.

Linkki ilmoittautumislomakkeeseen

Kouluttaja: Jemina Sillanpää

 


18.-20.11. Yhteiskunnallisen vaikuttamisen kurssi MAKSUTON

Tällä kurssilla perehdytään edunvalvonnan ja vaikuttamisen saloihin. Kurssilla mm. kuullaan tuoreinta eläketietoa ja tietoa liiton edunvalvonnasta sekä perehdytään yhdistysten ja jäsenistön mahdollisuuksiin vaikuttamistyössä ja kampanjoinnissa. Kurssi on sisällöltään pitkälti samanlainen kuin vuoden 2018 syksyllä toteutettu vastaava kurssi. Tervetuloa keräämään tietoa vaikuttamisesta!

Kurssi on Osuuskunta Tradekan tukemana maksuton

Linkki ilmoittautumislomakkeeseen

Kouluttajat: Tarja Pajunen ja Timo Kokko (EKL) sekä Keijo Kaleva (TSL)

Kurssin ohjelma alla