Kevät 2020 kurssit

 

Tämän sivun kurssit järjestetään 112 Turvallisuuspäivää lukuun ottamatta Rajaniemen lomakeskuksessa Virroilla

 

Voit ilmoittautua kurssille sen kuvauksen alla olevan linkin kautta. Ilmoittautumisen jälkeen sinulle avautuu linkki laskuun, joka tulee maksaa laskuun merkityn eräpäivän mukaisesti. Lasku lähetetään ilmoittautuneelle uudelleen noin viikko ennen kurssin alkua jos laskua ei ole siihen mennessä maksettu. Maksut palautetaan peruutusehtojen mukaisesti. 

 

Kolmen päivän mittaisen Rajaniemen kurssin perusmaksuun sisältyy yöpyminen jaetussa kahden hengen huoneessa. Lisämaksusta on mahdollista yöpyä myös yhden hengen huoneessa. Rajaniemessä järjestettävien kurssien ensimmäinen kurssipäivä alkaa klo 13:30 ja viimeinen kurssipäivä päättyy lounastarjoiluun klo 11:30. Kurssin hinta on EKL-yhdistysten jäseniltä 115 €. 

 

Kurssien hinnat ja ilmoittautumiset

 


112 Turvallisuuspäivä 11.2.  MAKSUTON  

EKLn turvallisuuspäivässä käsittelemme ikäihmisen arjen turvallisuutta. Paloturvallisuuteen liittyvistä asioista tulevat puhumaan Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen turvallisuuskouluttajat. Heillä on mukaan myös esitemateriaalia sekä erilaisten turvalaitteiden esittelykappaleita. Fyysisen, psyykkisen ja taloudellisen kaltoinkohtelun ja hyväksikäytön tunnistamiseen ja torjuntaan pureudumme Turvallisen vanhuuden puolesta - Suvanto ry:n asiantuntijoiden opastamina.

Kouluttajina toimivat Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen turvallisuuskouluttajat Stina Hällberg ja Kim Halmela sekä Suvanto ryn asiantuntijat.

Viimeinen ilmoittautumispäivä tälle tilaisuudelle on 31.1.

 

Tämä tilaisuus järjestetään Käpylän työväentalossa Helsingissä.

Linkki ilmoittautumislomakkeeseen

 


Kotisivut yhdistysavaimella peruskurssi 2.-4.3.

Kurssilla opiskellaan Yhdistysavain-järjestelmän tärkeimmät sivuston sisältöön ja päivitykseen liittyvät perustoiminnot. Kurssin aikana myös tarkistetaan, mikä nykyisellä kotisivuilla toimii ja mitä siellä on korjattavaa. Tällä kurssilla myös kokeillaan sivujen rakentamista uudella työkalulla, esim. kuinka tieto ”vanhoilta” sivuilta saadaan siirrettyä uuteen versioon ja kuinka uudet työkalut toimivat.

 

Kurssin keskeisimpiä sisältöjä ovat:

 • Sivulle kirjautuminen
 • Kotisivujen hallintanäkymä
 • Uudet työkalut
 • Sivuston rakenne
 • Sivujen lisääminen ja poistaminen
 • Sisällön lisääminen ja muokkaaminen
 • Linkit
 • Kuvagalleria
 • Lomakkeet
 • Tiedostojen lisääminen
 • Kotisivujen muokkaaminen

 

Omia kysymyksiä voit lähettää jo etukäteen kouluttajalle julia.nurmi@tsl.fi

Kouluttajana toimii TSLn ATK-kouluttaja Julia Nurmi.

Linkki ilmoittautumislomakkeeseen

 

HUOM. Katso myös Kotisivut yhdistysavaimella jatkokurssi Helsingissä 6.-7.4. Tieto- ja viestintätekniikan koulutuksista.

 


Opintovastaavien kurssi 2.-4.3. 

Kurssin tavoitteena on antaa selkeyttä ja varmuutta EKL-yhdistysten ja piirien opintovastaavien tehtäviin. Keskeisinä teemoina ovat koulutusten suunnittelu ja toteuttaminen sekä kurssitukien hakeminen ja raportointi. Aiempien opintovastaavien kurssien tavoin yhteisillä keskusteluilla ja kokemusten vaihdolla on tällä kurssilla vankka jalansija. Tervetuloa vanhat sekä uudet opintovastaavat ja -sihteerit täydentämään ja päivittämään osaamistanne.

Tällä kurssilla voit hyödyntää Kaveri kurssille -edun!

Kouluttajana toimii EKLn järjestösuunnittelija Jarkko Utriainen.

Linkki ilmoittautumislomakkeeseen.

 


Kisälli- ja kuplettilaulun kurssi 30.3.-1.4.

Suomalainen kisällilaulu 100 vuotta! Tällä kurssilla saat kattavan tietopaketin kisälli- ja kuplettilaulun perinteestä ja asemasta Suomalaisen musiikin kehityksessä. Opiskelun lisäksi kurssilla lauletaan ja jaetaan yhteisiä muistoja kisälli- ja kuplettilaulujen perinteistä ja perinnöistä. Kurssin vetäjänä toimii alaa useamman vuoden tutkinut musiikin moniottelija Tipi Tuovinen.

Tällä kurssilla voit hyödyntää Kaveri kurssille -edun!

Linkki ilmoittautumislomakkeeseen

 


Järjestötoiminnan kurssi 30.3.-1.4.

EKLn järjestötoiminnan peruskurssi ja jatkokurssi yhdistetään vuonna 2020 yhdeksi järjestötoiminnan kurssiksi. Uuteen kurssiin otetaan mukaan aiempien kurssien keskeisimmät sisällöt. Kurssin kuvaus tarkentuu myöhemmin.

Tällä kurssilla voit hyödyntää Kaveri kurssille -edun!

Linkki ilmoittautumislomakkeeseen

 


Lavakarisman kurssi 4.-6.5.

Tältä kurssilta saat varmuutta ja vakautta esiintymiseesi. Kurssilla käydään läpi niitä asioita, joilla voit rakentaa omaa lavakarismaasi. Ota kurssille mukaan oma esityksesi tai hyödynnä kurssin ohjaajan antamia tehtäviä. Kurssin kuvaus tarkentuu myöhemmin.  

Kurssin kouluttajana toimii Teatteritaiteen Maisteri, näyttelijä Piia Soikkeli.

Linkki ilmoittautumislomakkeeseen

 


Viestinnällä näkyväksi 4.-6.5.

Yhdistyksen viestinnällä näkyvyyttä! Käymme läpi onnistuneen viestinnän aineksia sekä niitä kysymyksiä, mitkä nousivat esille EKLn Viestinnän kehittämispäivä piireille -kiertueen palautteissa. Kurssin kuvaus tarkentuu myöhemmin.    

Linkki ilmoittautumislomakkeeseen

 


Kuorokurssi 18.-20.5.

EKL:n perinteinen kuorokurssi on siirretty alkutalvesta alkukesään! Kurssilla opitaan kuorossa laulamista alkaen äänenavauksesta sekä laulu- ja hengitystekniikoiden harjoittelusta ja edeten kuorolaulujen yhteiseen tulkintaan sekä teksteistä ja musiikista nousevien tulkintamahdollisuuksien toteuttamiseen. Kurssilla mennään eteen päin siinä määrin verkkaiseen tahtiin että se sopii hyvin niin aloittelijalle kuin myös kuorotoiminnassa jo pidemmän aikaa mukana olleelle.

Kurssin kouluttajana toimii kuoronjohtaja Johanna Järvinen.

Linkki ilmoittautumislomakkeeseen