Kevät 2019 kurssit

 

Tämän sivun kurssit järjestetään Rajaniemen lomakeskuksessa Virroilla

 

Voit ilmoittautua kurssille sen kuvauksen alla olevan linkin kautta. Ilmoittautumisen jälkeen sinulle avautuu linkki laskuun, jonka voit maksaa laskuun merkityn eräpäivän mukaisesti. Jos ilmoittautumisen yhteydessä tullutta laskua ei makseta, lähetetään kurssin lasku EKL:stä noin kaksi viikkoa ennen kurssin alkamispäivää. Maksut palautetaan peruutusehtojen mukaisesti. Kurssin perusmaksuun sisältyy yöpyminen jaetussa kahden hengen huoneessa. Rajaniemessä järjestettävien kurssien ensimmäinen kurssipäivä alkaa yleisimmin klo 13 ja viimeinen kurssipäivä päättyy klo 12.  

 

Kurssien hinnat ja ilmoittautumiset

 

Bussikuljetukset Tampereelta Rajaniemeen kurssien yhteydessä

 

Tämän kevään Rajaniemen kurssien yhteyteen on järjestetty mahdollisuus bussikuljetukseen Tampereen rautatieasemalta Rajaniemen lomakeskuksen pihaan.

Edestakaiseen bussikuljetukseen osallistuva maksaa itse matkastaan korkeintaan Matkahuollon mukaisen eläkeläismaksun eli reilut 30 €. Mitä useampi kuljetukseen osallistuu, sitä halvemmaksi matka tulee. Kuljetukset järjestetään vielä 20.-22.3., 8.-10.4. ja 20.-23.5. pidettäville kursseille. Kuljetus järjestetään jos sille ilmoittautuneita on vähintään 15. Muussa tapauksessa kuljetus ei toteudu. Kuljetukseen voi ilmoittautua normaalin kurssille ilmoittautumisen yhteydessä. Kuljetus päätetään 15 päivää ennen kurssia ja siitä ilmoitetaan välittömästi sille ilmoittautuneelle. Näin ilmoittautunut ehtii vielä miettiä muita kulkemistapoja tai jopa peruuttaa oman kurssiosallistumisensa.

 


Improvisaatiokurssi 18.-20.2.   

Ilmoittautumisaika tälle kurssille on päättynyt.

 


Järjestötoiminnan peruskurssi 20.-22.3.

Kurssin hinta 115 €

Koulutuksessa käydään läpi järjestötoiminnan perusasioita sekä pyritään selkeyttämään ja helpottamaan yhdistyksen toimihenkilöiden tehtävänjakoa. Koulutuksessa jaetaan käytännön työvälineitä, menetelmiä ja ennen kaikkea kokemuksia järjestötoiminnan tueksi sekä avuksi. Koulutus soveltuu jo aktiiveille järjestötoimijoille ja uusille aktiiveille. Koulutuksessa voi ottaa esille myös omalle kohdalle eteen tulleita järjestötyön ongelmakohtia, joita voidaan ratkoa yhdessä. 

Koulutuksessa käsitellään teemoittain mm. seuraavia asioita:

  • Yhdistyksen hallinto ja hallitustyöskentely
  • Säännöt ja yhdistyslaki toiminnan ohjenuorana
  • Toimihenkilöiden roolit ja tehtävät
  • Kokouskäytänteet
  • Yhdistyksen sisäinen ja ulkoinen viestintä
  • Järjestötoiminnan tasot yhdistyksestä liittoon
  • Yhdistyksen talouden ja toiminnan suunnittelu
  • Tapahtumatoiminta

Kouluttajat: Petra Toivonen ja Marja Raitoharju

Linkki sähköiseen ilmoittautumiseen

 

Viimeinen ilmoittautumispäivä tälle kurssille on 5.3.

 


Matkanvetäjien kurssi 20.-22.3. 

Kurssin hinta 115 €

Kurssin tavoitteena on perehdyttää osallistujat uudistuneeseen matkapakettilakiin ja tietosuojamuutoksiin sekä erilaisiin ryhmämatkustamisen muotoihin ja kohteisiin Suomessa ja sen lähialueilla. Kurssin opetusmuotoja asiantuntijaluentojen lisäksi ovat mm. ryhmä- ja retkipajatyöskentely. Kurssin toimijaesittelyjaksossa tuotteitaan ja palvelujaan esittelevät Tallink Silja Oy, Matkapojat Oy sekä Ykkösmatkojen Suomi nousuun matkat. Kurssi päivittää ryhmämatkailun nykytilanteen sekä antaa hyvän mahdollisuuden tutustua matkailun eri muotoihin EKL-yhdistyksissä.   

Kouluttajat: Petra Toivonen, Jarkko Utriainen, matkatoimistojen edustajat 

 

Kurssi on täynnä!

 


Opintovastaavien kurssi 8.-10.4.

Kurssin hinta 115 €

Kurssin tavoitteena on vahvistaa yhdistysten opintovastaavien oman tehtäväkentän hallitsemista sekä lisätä yhdistysten TSL-kurssitukien hakemisen osaamista. Kurssilla läpi käytäviä asioita ovat mm. yhdistysten opintovastaavien uusiutuvat työtehtävät ja paikallisella tasolla tapahtuvan koulutuksen suunnittelu sekä TSL-kurssituen hakemisen ja raportoinnin prosessit. Kurssin TSL-kurssitukiklinikalla käydään läpi kurssilla mukana olevien EKL-yhdistysten viimeisimmät TSL-kurssitukihakemukset (kurssin ohjaajan ja yhdistyksen opintovastaavan kanssa, ei yhdessä) sekä rakennetaan EKL-yhdistyksille jaettavaa Opintovastaavan työkalupakkia.

Kouluttaja: Jarkko Utriainen

Linkki sähköiseen ilmoittautumiseen

 


Itsetuntemus ja luovuus 8.-10.4.

Kurssin hinta 115 €

Kurssin tavoitteena on edistää osallistujien persoonallista kasvua ja kykyä arvioida käyttäytymis- ja suhtautumistapojaan sekä antaa virikkeitä ja valmiuksia itseilmaisun ja vuorovaikutustaitojen kehittämiseen. Kurssin ohjelmaan sisältyy asiantuntija-alustusten lisäksi paljon mm. demonstraatioita sekä erilaisia harjoituksia ja pienryhmätehtäviä. Mukana on myös musiikkia, runoutta, tarinointia, liikuntaa ja rentoutusta. Kurssille ilmoittautuneet saavat ennakkoinfon ja pienen etukäteistehtävän kurssille virittäytymistä varten. 

Kouluttajat: Raimo Reinikainen ja Maritta Kaakinen

Linkki sähköiseen ilmoittautumiseen

 


Jumppakurssi Käpylän Työväentalossa 16.5.2019

Kurssin esittely ja ilmoittautumislinkki avautuvat myöhemmin.

 


Suvun vaiheet tarinoiksi 20.-23.5.

Kurssin hinta 167 €

Kurssi sopii kaikille historiasta ja omista sukujuurista kiinnostuneille. Kurssilla perehdytään niihin lähteisiin, mistä jokainen voi löytää omia esivanhempiaan. Tutuiksi tulevat rippikirjat, kastettujen, vihittyjen ja haudattujen luettelot sekä muut kirkolliset lähteet. Tietoa esivanhemmista etsitään myös kartoista, vanhoista sanomalehdistä ja verotukseen liittyvistä asiakirjoista. Kurssin tavoitteena on antaa ideoita ja työkaluja kotoa tai omasta yhdistyksestä käsin tehtävästä sukututkimuksesta sekä siitä, miten nimistä ja päivämääristä voi kehittää eläviä tarinoita.  

Kouluttaja: Juha Vuorela, Suomen Sukututkimusseura

Linkki sähköiseen ilmoittautumiseen