Kulttuuripassi

Kokeilun passit ovat menneet kuin kuumille kiville. Ne ovat tällä erää loppuneet. Kulttuuripassia jatketaan normaalitoimintana ensi vuonna.
 


Tehdäänpä meistä kulttuuripersoonia

Olemme tekemässä jotakin uutta. Lisäämme kulttuurin kokemiseen mahdollisuuden arvioida sitä ja etsiä itselle tärkeitä asioita jokaisesta tapahtumasta. Olette sitä jo tehneetkin, mutta teemme sitä nyt systemaattisesti yhdessä.

EKL Elinvoimaa lähettää eläkkeensaajien ja yhdistysten koekäyttöön kulttuuripasseja, johon passin haltija tekee merkintöjänsä erilaisista tapahtumista, joihin hän osallistuu. Jokainen passin täyttäjä palkitaan kulttuuritunnustuksella ja runokirjalla, koska hän on osoittanut olevansa monipuolinen kulttuurin tuntija ja käyttäjä sekä samalla hoitanut itseään.

Tulosta Kulttuuripassiesite tästä


Voit tilata Kulttuuripasseja kaikille yhdistyksesi jäsenille tai yksittäin
Janne Lahtia
050 576 6918 tai
janne.lahtia@elakkeensaajat.fi

 

Eläkkeensaajat ovat aktiivisia kulttuurin harrastajia. Onneksi!

Kulttuurin on erilaisten ja lukuisten tieteellisten tutkimusten mukaan todettu olevan oiva mielenterveyden edistäjä ja tukija. Onpa kulttuuria käytetty ihmisten terveyden korjaamiseenkin. Tunnemme luovien terapioiden merkityksen. Osa meistä lienee osallistunut taideterapiaan, tanssiterapiaan, musiikkiterapiaan tai biblio-eli kirjallisuusterapiaan. Näiden kaikkien taiteen lajien on todettu käytännössä olevan erinomaisia tervehdyttäviä toimintoja.

Omaehtoisesti siis voi hoitaa terveyttään, kun osallistuu monenlaisiin kulttuuritapahtumiin.

Kulttuurikäsite on moninainen ja sisältää lukuisia taiteen lajeja: on teatteria, näyttelyitä, elokuvaa ja musiikkia. Mutta urheilukin on kulttuuria.

Kulttuuri virkistää ja irrottaa arjesta ainakin joksikin aikaa. Se antaa loman sairauksista. Se ruokkii tunteita: saa iloita, nauraa, itkeä ja vaikuttua. Kulttuuri vahvistaa osallisuuden tunnetta: Olen jakamassa jotakin useiden muiden kanssa. Kulttuuri sopii sellaisiinkin tilanteisiin, jolloin ei lähtiessä ole kovin hyvässä kunnossa, koska se vie ajatuksia pois ongelmista. Kulttuuritapahtumiin osallistuminen ruokkii luovuutta ja lisää selviytymistä.