Paas poiketen -kyläilykampanjan (2015) kuvaus

Paas poiketen -kyläilykampanja käynnistyi ystävänpäivänä 2015 ja kesti lokakuun loppuun. Kampanjan tavoitteena oli elvyttää kyläilykulttuuria ja lisätä mukavaa yhdessäoloa sekä yhteistoimintaa ikäihmisten keskuudessa.

Kampanja kannusti tapaamaan EKL-yhdistyksissä erityisesti niitä jäseniä, jotka ovat kiinnostuneita yhdistyksen asioista ja kokevat osallisuutta yhdistykseen, mutta joiden ei syystä tai toisesta ole mahdollista osallistua kodin ulkopuolella tapahtuvaan toimintaan. Näin kampanja tuki osaltaan EKL Elinvoimaa -hankkeen tavoitteita ehkäistä ikäihmisten yksinäisyyttä. Kampanjassa kannustettiin kyläilemään myös niiden ikäihmisten luona, jotka eivät ole vielä yhdistyksen jäseniä, mutta joita toiminta voisi kiinnostaa.

Kampanjaan ilmoittautumisen jälkeen EKL-yhdistykset saivat kyläilyjä varten käyttöönsä Eläkkeensaajien Reissuvihkoja. Niitä täytettiin vierailuilla ikäihmisten luona ja vihkoon kirjattiin asioita, jotka tuottavat hyvää mieltä. Lopuksi vihot palautettiin EKL Elinvoimaa -hankkeelle.

Kampanjaan osallistui noin 40 eläkkeensaajien yhdistystä eri puolilta Suomea. Kampanja tavoitti myös yhdistyksiä, joista ei aiemmin oltu osallistuttu Elinvoimaa-hankkeeseen.Yhdistysten kampanjassa kierrättämien Reissuvihkojen kertomusten perusteella palkittiin kolme parasta kyläilijää. Voiton veivät Mouhijärven Eläkkeensaajat, toiseksi tuli Tampereen Eläkkeensaajien Yhdistys ja kolmanneksi kirivät Pielaveden Eläkkeensaajat.