Kevät 2019 kurssit

 

Tämän sivun kurssit järjestetään Rajaniemen lomakeskuksessa Virroilla

 

Voit ilmoittautua kurssille sen kuvauksen alla olevan linkin kautta. Ilmoittautumisen jälkeen sinulle avautuu linkki laskuun, jonka voit maksaa laskuun merkityn eräpäivän mukaisesti. Jos ilmoittautumisen yhteydessä tullutta laskua ei makseta, lähetetään kurssin lasku EKL:stä noin kaksi viikkoa ennen kurssin alkamispäivää. Maksut palautetaan peruutusehtojen mukaisesti. 

 

Kurssien hinnat ja ilmoittautumiset

 

- Kurssin perusmaksuun sisältyy yöpyminen jaetussa kahden hengen huoneessa. Rajaniemessä järjestettävien kurssien ensimmäinen kurssipäivä alkaa yleisimmin klo 13 ja viimeinen kurssipäivä päättyy klo 12.  

 

- Ilmoittautumisen yhteydessä kysytään kiinnostusta bussikuljetukseen Tampere - Rajaniemen Lomakeskus - Tampere. MUISTA MAINITA JOS OLET KIINNOSTUNUT.

 

Kaveri kurssille -kampanja

Tässä kampanjassa on mukana yhdeksän Rajaniemen kurssia. Kampanjassa mukana olevalle kurssille osallistuminen maksaa kahdelta hengeltä 200 €. Yöpyminen tapahtuu samassa kahden hengen huoneessa. Tutustu kampanjaan sen omalla sivulla (vasemmalla oleva sivuvalikko).

 

 


Improvisaatiokurssi 18.-20.2.            

Improvisaatio pohjautuu esiintyjän omaan heittäytymiseen ja mielikuvitukseen. Se on suora alalaji leikille, jossa myöskin annetaan mielikuvituksen viedä. Sen ei tarvitse eikä pidä olla lähtökohtaisesti hauskaa. Hauskuus on sivutuote, joka syntyy yllättävien käänteiden, reaktioiden ja aksenttien synnyttämänä. Improvisaation avulla voi kehittää intuitiivisuutta, mielikuvien käyttöä ja paluuta lasten tapaan leikkiä. Sen lisäksi improvisaatio voi parhaimmillaan auttaa vuorovaikutustapoihin, ryhmätyötaitoihin ja erilaisten sosiaalisten tilanteiden hyväksymiseen. 

Tällä kurssilla työskentelemme erilaisten leikkien, harjoitteiden ja pienten esitysten parissa keräten oppia tulkinnasta, ryhmästä ja itsestämme. Kurssi sopii kaiken ikäisille eikä aikaisempaa kokemusta tarvita. Toisaalta jo improa tehneet voivat oppia uusia tapoja ilmaista itseään ja kehittää omaa työtään niin esiintyjänä, ryhmän ohjaajana kuin muutenkin erilaissa sosiaalisissa tilanteissa.

Kouluttaja: Kimmo Tähtivirta, Teatteri-ilmaisunohjaaja (AMK), Teatteritaiteen maisteri (TeM)

Linkki sähköiseen ilmoittautumiseen

 


Järjestötoiminnan peruskurssi 20.-22.3.

Koulutuksessa käydään läpi järjestötoiminnan perusasioita sekä pyritään selkeyttämään ja helpottamaan yhdistyksen toimihenkilöiden tehtävänjakoa. Koulutuksessa jaetaan käytännön työvälineitä, menetelmiä ja ennen kaikkea kokemuksia järjestötoiminnan tueksi sekä avuksi. Koulutus soveltuu jo aktiiveille järjestötoimijoille ja uusille aktiiveille. Koulutuksessa voi ottaa esille myös omalle kohdalle eteen tulleita järjestötyön ongelmakohtia, joita voidaan ratkoa yhdessä. 

Koulutuksessa käsitellään teemoittain mm. seuraavia asioita:

  • Yhdistyksen hallinto ja hallitustyöskentely
  • Säännöt ja yhdistyslaki toiminnan ohjenuorana
  • Toimihenkilöiden roolit ja tehtävät
  • Kokouskäytänteet
  • Yhdistyksen sisäinen ja ulkoinen viestintä
  • Järjestötoiminnan tasot yhdistyksestä liittoon
  • Yhdistyksen talouden ja toiminnan suunnittelu
  • Tapahtumatoiminta

Kouluttajat: Petra Toivonen ja Marja Raitoharju

Linkki sähköiseen ilmoittautumiseen

 


Matkanvetäjien kurssi 20.-22.3. 

Kurssin tavoitteena on perehdyttää osallistujat uudistuneeseen matkapakettilakiin ja tietosuojamuutoksiin sekä erilaisiin ryhmämatkustamisen muotoihin ja kohteisiin Suomessa ja sen lähialueilla. Kurssin opetusmuotoja asiantuntijaluentojen lisäksi ovat mm. ryhmä- ja retkipajatyöskentely. Kurssin toimijaesittelyjaksossa tuotteitaan ja palvelujaan esittelevät Tallink Silja Oy, Matkapojat Oy sekä Ykkösmatkojen Suomi nousuun matkat. Kurssi päivittää ryhmämatkailun nykytilanteen sekä antaa hyvän mahdollisuuden tutustua matkailun eri muotoihin EKL-yhdistyksissä.   

Kouluttajat: Petra Toivonen, Jarkko Utriainen, matkatoimistojen edustajat 

Linkki sähköiseen ilmoittautumiseen

 


Opintovastaavien kurssi 8.-10.4.

Kurssin tavoitteena on vahvistaa yhdistysten opintovastaavien oman tehtäväkentän hallitsemista sekä lisätä yhdistysten TSL-kurssitukien hakemisen osaamista. Kurssilla läpi käytäviä asioita ovat mm. yhdistysten opintovastaavien uusiutuvat työtehtävät ja paikallisella tasolla tapahtuvan koulutuksen suunnittelu sekä TSL-kurssituen hakemisen ja raportoinnin prosessit. Kurssi on erinomainen mahdollisuus jakaa onnistumisia ja epäonnistumisia omalla opintosihteerin taipaleellaan sekä osallistua tulevaisuuden opintovastaavan työkentän rakentamiseen.

Kouluttaja: Jarkko Utriainen ja Marja Raitoharju

Linkki sähköiseen ilmoittautumiseen

 


Itsetuntemus ja luovuus 8.-10.4.

Kurssin tavoitteena on edistää osallistujien persoonallista kasvua ja kykyä arvioida käyttäytymis- ja suhtautumistapojaan sekä antaa virikkeitä ja valmiuksia itseilmaisun ja vuorovaikutustaitojen kehittämiseen. Kurssin ohjelmaan sisältyy asiantuntija-alustusten lisäksi paljon mm. demonstraatioita sekä erilaisia harjoituksia ja pienryhmätehtäviä. Mukana on myös musiikkia, runoutta, tarinointia, liikuntaa ja rentoutusta. Kurssille ilmoittautuneet saavat ennakkoinfon ja pienen etukäteistehtävän kurssille virittäytymistä varten. 

Kouluttajat: Raimo Reinikainen ja Maritta Kaakinen

Linkki sähköiseen ilmoittautumiseen

 


Suvun vaiheet tarinoiksi 20.-23.5.

Kurssi sopii kaikille historiasta ja omista sukujuurista kiinnostuneille. Kurssilla perehdytään niihin lähteisiin, mistä jokainen voi löytää omia esivanhempiaan. Tutuiksi tulevat rippikirjat, kastettujen, vihittyjen ja haudattujen luettelot sekä muut kirkolliset lähteet. Tietoa esivanhemmista etsitään myös kartoista, vanhoista sanomalehdistä ja verotukseen liittyvistä asiakirjoista. Kurssin tavoitteena on antaa ideoita ja työkaluja kotoa tai omasta yhdistyksestä käsin tehtävästä sukututkimuksesta sekä siitä, miten nimistä ja päivämääristä voi kehittää eläviä tarinoita.  

Kouluttaja: Juha Vuorela, Suomen Sukututkimusseura

Linkki sähköiseen ilmoittautumiseen