ATK-kurssit

 

Atk-kursseja seuraavista aiheista

 

Syksy 2014

 

Virroilla

Kuvat kansiin

Aika ja paikka 3.-5.11., Rajaniemi Virrat
Kurssin hinta 110 € sisältää opetuksen, ruokailut ja majoituksen 2 hengen huoneissa
Ilmoittautumiset 20.10. mennessä
Nyt viimeistään kesä- ja sukukuvat järjestykseen! Kuvankäsittelyn kurssi, jossa käydään läpi myös nykyaikaisten kameroiden ominaisuuksia ja tietoa niistä.  Vinkkejä omien kuvakansioiden käsittelyyn ja hallinnointiin. Kurssillä käsitellään myös vanhojen valokuvien skannausta ja kuvankäsittelyä. Kuvaskanneri myös matkaan, mikäli aikoo omia vanhoja valokuvia muuntaa digimuotoon ja käsitellä niitä jopa seinätauluiksi - suku tauluun tai kansiin. Kurssilla voi aloittaa ja jopa kasata valmiiksi omista kuvista mm. valokuva-albumin (jos kuvat on valittu ja kuvatekstit ovat valmiina). Kurssilla onnistuu myös omasta kuvasta tehty muki, jonka saa korvausta vastaan (lähivalokuvausliikkeen valmistamana) mukaan tai posti tuo kotiin. Oma kone mukaan, mielellään cd-asemallinen tai kannettava cd-asema jos löytyy, myös se.     

 

Helsingissä

Sosiaalinen media ja tietoturva

Aika ja paikka 2.–3.10.2014, Helsinki
Kurssin hinta 80 € sisältää opetuksen
Ilmoittautumiset 18.9. mennessä
Kurssilla opetellaan turvallista sosiaalisen median (Somen) käyttöä, esittelyssä Facebook ja Twitter (yhteydenpitoväline ystäviin), ja blogipalvelut. Kurssilla tutustutaan erilaisiin Somen käyttömahdollisuuksiin ja opetellaan perustamaan ja ottamaan käyttöön oma tili erilaisissa sosiaalisen median palveluissa. Kurssilla käydään läpi sosiaalisen median käytännön asioita tietoturvaa painottaen; turvallinen facebook-profiili, yksityinen/julkinen viestittely, Facebook-sivusto yhdistys-/yksityiskäytössä. Millaiset asetukset on valittava, jotta kuka tahansa tuntematon ei pääse lukemaan viestejä, miten merkitä kuvia ja mitä laittaa verkkoon, jotta tili on juuri niin yksityinen kuin käyttäjä haluaa sen olevan.

 

Tietokoneen käytön alkeet

Aika ja paikka 9.–10.10.2014, Paasitorni Helsinki
Kurssin hinta 80 € sisältää opetuksen
Ilmoittautumiset 25.9. mennessä
Kurssi on tarkoitettu henkilöille, jotka eivät ole koskaan aikaisemmin käyttäneet tietokonetta, ja siellä lähdetään aivan alkeista. Ensimmäisenä päivänä opetellaan tietokoneen toimintaperiaatteet, osat ja koneen käynnistäminen ja sulkeminen. Samoin opetellaan hiiren käyttöä, erilaisten ohjelmien tarkoitus ja katsotaan miltä ne näyttävät, sekä alkeita ohjelmien käyttöön ja toimintaan.
Toisena päivänä opetellaan tietokoneen ohjelmien käyttöä, etsitään tietoja Internetistä ja opetellaan hoitamaan pankkiasioita verkossa. Käyttöjärjestelmänä on Windows 8. Alkeiskurssin jälkeen voi jatkaa Tietokoneen käytön peruskurssilla.

 

Tietokoneen käytön peruskurssi

Aika ja paikka 23.–24.10.2014, Paasitorni Helsinki
Kurssin hinta 80 € sisältää opetuksen
Ilmoittautumiset 9.10. mennessä
Kurssilla opiskellaan Windows 8 –käyttöjärjestelmän perusteet: tarvittavat laitteet ja tallennuspaikat, tallennus muistitikulle ja tekstinkäsittelyn perusteet. Internetissä harjoitellaan tiedon hakua ja hakupalveluiden käyttöä, sähköpostin lähettämistä ja vastaanottamista, samoin kuin sähköisen osoitekirjan ja liitetiedostojen käsittelyä. Peruskurssin jälkeen voi jatkaa Tietokoneen käytön jatkokurssilla.

 

Tietokoneen käytön jatkokurssi

Aika ja paikka 13. –14.11.2014, Helsinki
Kurssin hinta 80 € sisältää opetuksen
Ohjaaja Riitta Heikkinen
Ilmoittautumiset 27.10. mennessä
Kurssilla jatketaan siitä mihin Tietokoneen käytön peruskurssi päättyi. Ohjelmassa syvennytään erityisesti internetiin ja tekstinkäsittelyyn. Kerrataan tarvittavat laitteet, tallennuspaikat ja tallennus muistitikulle, sekä opetellaan pikakomentoja. Internetissä harjoitellaan erilaisten hakupalveluiden käyttöä ja sähköpostin liitetiedostojen käsittelyä, samoin sähköisen osoitekirjan hallintaa. Käyttöjärjestelmänä on Windows 8.1.
 

Kotisivut

Aika ja paikka 23.-24.10.2014, helsinki
Kurssin hinta 80 € sisältää opetuksen
Ilmoittautumiset 9.10. mennessä
Kotisivujen luominen ja ylläpito Yhdistysavain –kotisivupohjalle.  Mukaan kannattaa ottaa sivuille tulevia tekstejä sekä digitaalisia kuvia. Kurssiaiheina mm. sivuston käytettävyys ja liikkuminen sivustossa, sivukartan suunnittelu  ja verkkoon kirjoittaminen. Sivuston perustaminen, valikoiden luonti ja visuaalinen ilme. Tekstien, kuvien ja tapahtumien vieminen sivuille sekä yhden digitaalisen kuvan muokkaaminen sivuille Paint Shop Pro-kuvankäsittelyohjelmalla.

 

Windows 8.1 päivitys

Aika ja paikka 30.10., Helsinki
Ilmoittautumiset 16.10. mennessä
Kurssin hinta 40 € sisältää opetuksen
Yksipäiväinen päivityskurssi kokeneille tietokoneen käyttäjille Windows 8,1 -käyttöjärjestelmästä. Aiheena erot aiempiin Windows-versioihin; ikkunat ja työpöydän mukauttaminen, ohjauspaneeli ja apuohjelmat; miten luon, tallennan ja löydän tiedostot; Ohjelmien asentaminen ja poistaminen; Ongelmatilanteessa toimiminen ja ohje-toimintojen käyttö.
 

Digikuvaus

Aika ja paikka 6.11.2014, Paasitorni, Helsinki
Ilmoittautumiset 23.10.14 mennessä
Kurssin hinta 40 € sisältää opetuksen
Digikuvauksen yksipäiväinen kurssi. Opetellaan oman kameran kanssa ottamaan hyviä digikuvia, mitä kuvata ja kuinka rajata kohde, valon riittävyys, salaman käyttö ja kultainen leikkaus. Millaisia asetuksia digipokkarikamerassa on ja kuinka tavallisesta taskukamerasta saa parhaat kuvat irti. Kurssilla kuulet myös, millaisiin ominaisuuksiin kannattaa kiinnittää huomiota, jos olet ostamassa uutta kameraa tai haluat alkaa harrastaa valokuvausta. Oma kamera mukaan.
Kurssi sopii digikuvausta aloitteleville samoin kuin niille, jotka ovat käyttäneet vain kameran automaattiasetuksia ja haluavat tulla paremmiksi kuvaajiksi.

 

Kuvankäsittely

Aika ja paikka 20.–21.11.2014 Paasitorni, Helsinki
Kurssin hinta 80 € sisältää opetuksen
Ilmoittautumiset 6.11.14  mennessä
Digikuvien käsittelyyn keskittyvä kurssi. Kuvat siirretään kamerasta tietokoneelle, jolla niitä järjestellään ja parannellaan Picasa-kuvankäsittelyohjelmalla. Kurssilla opetellaan myös kuvien siirto Internetiin omaan Picasa-albumiin. Lisäksi ohjelmista esitellään ilmainen GIMP ja maksullinen Paint Shop Pro, sekä päästään kokeilemaan internetistä ladattavan valokuva-albumin tekemistä.
 

Yhdistyksen visuaalinen ilme

Aika ja paikka 6.–7.11., Helsinki
Kurssin hinta 80 € sisältää opetuksen
Ilmoittautumiset 23.10. mennessä
Kurssi on tarkoitettu yhdistysten ja piirien toimihenkilöille (esim. sihteerit, nettisivuvastaavat, tiedottajat), jotka vastaavat yhdistyksen näkyvyydestä eri medioissa. Kurssilla luodaan asiakirjapohjia yhdistyksen omilla logoilla, liitetään kuvia asiakirjoihin ja luodaan tekstiä niiden ympärille niin, että yhdistyksen ja sen toiminnan esittely saa mahdolliset uudetkin jäsenet kiinnostumaan. Miltä yhdistys näyttää Internetissä, tiedotteissa, ilmoituksissa jne. Harjoitustyönä tehdään tapahtumamainos. Mukaan voi ottaa yhdistyksen logoja, kuvia eri tilaisuuksista sekä muuta omaa materiaalia.
Pohjavaatimuksena kurssille on tietokoneen käytön ja tekstinkäsittelyn perusteet.

 

Ilmoittautumiset kursseille koulutussihteeri margit.granberg@elakkeensaajat.fi tai 09 6126 8442 tai 050 528 2444.