Ohjeet ja materiaaliMiten Kulttuurikilometrit toteutetaan?

1. Kulttuurikilometrit on liki vuoden kestävä tapahtuma, jonka aikana eläkkeensaajista koottu ryhmä (5-10 osallistujaa) toteuttaa kulttuurimatkan tai matkoja, yhdessä kävellen.

2. Periaatteena on, että eläkkeensaajat valitsevat yhteisen kulttuurikohteen, johon he kävelevät ryhmänä. Käveltävä matka on aina ryhmän kotipaikan ja kulttuurikohteen etäisyys kilometreinä (kohteeseen ei välttämättä fyysisesti kävellä vaan se voi sijaita kaukanakin tai eri puolilla Suomea).

3. Kävely toteutetaan yhteislenkkien tapaan omalla paikkakunnalla kaduilla, kujilla, poluilla ja kauppakeskuksissa, siellä missä ryhmä haluaa. Kävelyyn voi osallistua eri kuntoisia eläkkeensaajia.

4. Kävelyyn liittyy kulttuurikohteeseen perehtyminen, jolloin ryhmä etsii esimerkiksi kuvia, äänitteitä, kirjallisuutta ja muuta tietoa kohteesta. Ryhmä suunnittelee, miten he voivat hyödyntää löydettyä materiaalia, kun kilometrit tulevat täyteen.

5. Kun Kulttuurikilometrit on saavutettu, toteutetaan päätteeksi tapahtuma, jonka eläkkeensaajat voivat koostaa haluamallaan tavalla.  Tapahtuma voi olla pienimuotoinen ryhmän oma ”juhla” tai kaikille avoin tapahtuma.

6. EKL Elinvoimaa tukee jokaista Kulttuurikilometrit-ryhmää askelmittarilla sekä kokoaa osallistujamäärät, kilometrit ja toteutetut toimintatavat julkaistavaksi.

Lisätietoa: Anu Kuikka 050 911 3247 tai anu.kuikka@elakkeensaajat.fiMiten mukaan?

Kokoa yhdistykseesi Kulttuurikilometrit-ryhmä.

Ilmoita ryhmä EKL Elinvoimaa-toimintaan Anu Kuikalle.

Saat ryhmällesi Kulttuurikilometrit ohjeet, askelmittarin ja seurantalomakkeen.

Voit myös tulostaa Kulttuurikilometrit ohjeet ja materiaalia alla olevista linkeistä.