Hyvän mielen kulttuurikerho®Hyvän mielen kulttuurikerho® innostaa yhdistyksiä kehittämään toimintaa ja kannustaa ikääntyneitä osallistumaan. Käynnistyneet kerhot ovat aloittaneet pienemmällä porukalla ja kasvattaneet osallistujamääriä jopa 70 henkilöön. Se houkuttelee ihmisiä mukaan.


Hyvän mielen kulttuurikerho® (HMKK) on EKL:n oma tuotesuojattu toimintakokonaisuus, joka sisältää mielen hyvinvoinnin vahvistamiseen tarkoitettuja menetelmiä ja -koulutuspaketin. Hyvän mielen kulttuurikerho® on tarkoitettu kaikille EKL-yhdistyksille, eläkkeensaajille ja ikäntyneille, niin maaseudulla kuin kaupungissa.

Kerhon toiminta voi sisältää vain yhden teeman esim. tutustutaan lähialueen historiaan, kulttuuriin tai elinkeinoelämään, harrastetaan liikuntaa, musiikkia, matkailua tai ruokakulttuuria, sitä mitä ihmiset toivovat. Teemat voivat myös vaihdella eri kerroilla. Tärkeää on, että toiminta on avointa, edullista ja mukaansa houkuttelevaa.

Menetelmistä julkaistu käsikirja ja koulutus tukevat kerhon suunnittelua ja käytännön toteuttamista. Menetelmät ovat muokattavissa yhdistysten toimintaan ja alueelle sopivaksi sekä myös kumppaneiden kanssa toteutettavaksi. Kerhojen käynnistämistä tuetaan yhdistyskäynnillä.

Tutustu:
Hyvän mielen kulttuurikerho esittelydioihin.
Hyvän mielen kulttuurikerho -koulutuksen ohjelmaan.

Tuleviin koulutuksiin
,
koulutus ja käynnistettäville kerhoille tarkoitettu tuki ovat osallistujille maksuttomia.


Lisätietoja:
   Anu Kuikka, puh. 050 911 3247
   anu.kuikka@elakkeensaajat.fi