« takaisin Tulosta

Sivun sijainti: Etusivu » Toiminta » Elinvoimaa-toiminta

Elinvoimaa-toiminta


EKL Elinvoimaa -toiminta suuntaa toimensa jäsenyhdistysten eläkkeensaajien syrjäytymisen ehkäisemiseen ja ennaltaehkäisevään mielen hyvinvoinnin tukemiseen kehitettyjen toimintatapojen levittämiseen ja kehittämiseen.

Elinvoimaa -toiminnan tavoitteet vuodelle 2019 ovat seuraavat:

 1. Hyvän mielen kulttuurikerho-ohjaajakoulutuksien järjestäminen ja kerhojen käynnistäminen yhdistyksissä. Kerhojen tukeminen uudella materiaalilla sekä koulutuksella, jolloin EKL -yhdistykset voivat uudistaa mielen hyvinvointia tukevaa toimintaa.
   
 2. Yhdistysten vapaaehtoisten jaksamisen tukeminen (niin kerhojen, virkistystoiminnassa kuin hallinnoinnissa tai yhdistyksen ulkoupolella toimivien vapaaehtoisten), ohjauksellisten toimintatapojen koulutuspaketin ja materiaalin avulla. Luotsi-toimintatavoilla edistetään vapaaehtoisten jaksamista.
   
 3. Kehitetään uusia tapoja toteuttaa seniorikulttuuria, kuten 2.1.-30.10.2019 kestävällä Kulttuurikilometrit 2019 -tapahtumalla ja Kulttuuripassi-kokeilulla.
   
 4. Kehitetään Elinvoimaa -toiminnan viestinnällisiä toimenpiteitä, kohderyhmien tavoittamiseen, hyödyntäen myös sosiaalisen median mahdollisuuksia, kuten Facebook, Youtube ja Instagram.
   
 5. Tehdään viestinnällistä yhteistyötä Mielellään-yhteistyöverkostossa (Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry, Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto ry, Suomen mielenterveysseura ja Eläkeliitto).


Elinvoimaa -toimintaa luotsaavat eteenpäin:

Anu Kuikka                                   Janne Lahtia
järjestösuunnittelija                       järjestösuunnittelija
puh. 050 911 3247                        puh. 050 576 6918
anu.kuikka@elakkeensaajat.fi           janne.lahtia@elakkeensaajat.fi


EKL Elinvoimaa -toiminta toteutetaan Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen Stea:n kohdennetulla avustuksella (Ak).

 


 


22.11.2019 klo 04:22:44