EKL juhli 50-vuotista taivaltaan Tampereella 23.5.2012

Keskiviikon 23.5. pääjuhlassa on senioritanssijoiden sinivalkoinen ryhmä esiintymisvuorossa. Tanssiesityksen ohjasi Hilkka Heinonen.

Tampereen Hakametsän jäähalli täyttyi lähes ääriään myöten, kun liiton 50-vuotista historiaa juhlittiin pääjuhlassa keskiviikkona 23.5. Parituntista juhlaa oli valmisteltu noin puolitoista vuotta. Päävastuun järjestelyistä kantoivat pirkanmaalaisten EKL-yhdistysten aktiivit.

Pääjuhlassa esiintyi noin tuhat henkilöä erilaisissa kokoonpanoissa: senioritanssi-, liikunta- ja kansantanssiesityksiin oli valmistauduttu huolella viime syksystä asti, ja suurkuoro sekä EKL:n viihdeorkesteri olivat niin ikään harjoitelleet tiiviisti omia osuuksiaan. Lopputulos sujuikin kuin tanssi – juhlapaikalta purkautui juhlan loputtua tyytyäistä EKL-väkeä!

Kiitokset kaikille vapaaehtoisille ja muille juhlaan osallistuneille! Lisää voit lukea Eläkkeensaaja-lehden numerosta 4/2012, joka ilmestyy 4.6.

Tampereen Hakametsän jäähallissa ei montaa tyhjää paikkaa ollut aurinkoisena pääjuhlapäivänä. Kansantanssijat vuorossa, esityksen ohjasi Sinikka Mäkelä.
Liikuntaryhmän vuoro näyttää, mitä vuoden ajan on harjoiteltu. Esityksen ohjasi Kerttu Riikonen.
Vas. ministeri Maria Guzenina-Richardson, juhlapuhuja, odottamassa vuoroaan. Vierellä mm. liiton kunniapj Hilkka Häkkilä ja järjestelytoimikunnassa mukana ollut Pirkanmaan piirin pj Pirkko Oksa. Taustalla mm. liiton varapj Simo Paassilta.
Liiton pj Matti Hellsten toi juhlakansalle tervehdyksen liiton johdolta.
Tampereen kaupungin tervehdyksen EKL-väelle toi Tampereen valtuuston 1. varapj Marjatta Stenius-Kaukonen.
Rieväkylän poijat säestivät kansantanssiesityksen sekä vastasivat myös juhlan päätösmusiikista.
Pääjuhlan musiikista vastasi EKL-viihdeorkesteri. Suurkuoro siivitti noin 5000 suuruisen juhlaväen myös yhteislauluihin, omien laulunumeroidensa lisäksi. Kuoron johtajana toimi Johanna Järvinen.
Hieno juhla on saatu päätöspuheeseen: EKL:n valtuuston pj ja järjestelytoimikunnan pj Arja Ojala kiittää kaikkia ja toivottaa jokaiselle hyvää kotimatkaa.
Tyytyväisenä juhlasta poistuvat vas. Marja Yli-Eerola Hämeen piiristä ja liiton entinen pj, nykyinen kunniapj Hilkka Häkkilä.
Kansallispukuista yleisöä hallin pääjuhlassa.
Tiistaina 22.5., kun ohjelmaryhmät alkoivat saapua Tampereelle ja harjoitella Hakametsän hallilla, Tampereen Keskustorille kokoontui väkeä EKL:n teltalle - tanssahtamaankin uskallettiin!

Kuvat: Ulla Wallinsalo